“Ik heb in 8 weken onder begeleiding van Antoinette een Body-Mind-Release programma doorlopen.

Voordat ik met het BMR programma begon had in mijn leven soms last van wat issues in mijn persoonlijk functioneren. Ik had bijvoorbeeld last van negatieve gedachte- en gedragspatronen die zich op meerdere lagen manifesteerden — in de relatie met mijn partner, mijn familie, en werk, en dit bracht voor mij frustratie, een gevoel van vastzitten, en algemeen onbehagen met zich mee.

Ondanks dat ik op een rationeel niveau de blokkades en gedragspatronen die mij parten speelden wel kon aanschouwen, bleef ik er vaak in. Uit gewoonte, maar vaak ook omdat ik eigenlijk niet durfde te geloven dat ik er echt vrij van zou kunnen komen.

Het starten van de BMR methode bij Antoinette was een grote doorbraak voor mij. De BMR vraagt een veel actievere benadering dan alleen maar zelfreflectie en passief bekijken van je problemen. Het is een programma waarin je jezelf mentaal ‘dwingt’ gedragspatronen en psychologische ballast los te laten en er positieve patronen voor in de plaats te zetten. Voor mij werkte dit heel goed.

Eén of meerdere keren per dag doe je een serie oefeningen waarin je je gedragingen, angsten, blokkades loslaat en verlangens en positieve gevoelens terug haalt.

Het idee is dat je op deze manier je hersenen herprogrammeert. Negatieve aspecten laat je bewust los, en positieve aspecten zet je er voor in de plaats.

Tijdens de oefeningen ervoer ik een soort kalme maar tegelijkertijd haarscherpe focus, waarin het echt mogelijk bleek actief alle negatieve gedachten- en gedragspatronen te doorzien en vervolgens los te laten, om daarna vorm te kunnen geven aan de positieve tegenhangers.

Ik ben nog steeds met de oefeningen bezig. Ik merk duidelijk dat er dingen in mijn bewustzijn gekanteld zijn. Ik ervaar meer ruimte en keuze in hoe ik reageer op situaties. Ik ervaar doorlopend dat ik meer de mogelijkheid heb mijn gedrag, gedachten en gedragspatronen aan te passen, en dat ik veel meer met een vanzelfsprekend zelfvertrouwen in het leven kan staan.

En daar is mijn humeur, levenslust en energieniveau flink van op vooruitgegaan!

De begeleiding door Antoinette is fantastisch. Haar benadering is heel persoonlijk. Ze is heel helder in het zien waar je op dit moment staat en welke specifieke issues er op dit moment in je leven aan de oppervlakte liggen.

Antoinette haakt bij jouw eigen thema’s aan bij het uitkiezen van oefeningen, informatie-kaders en/of nieuwe embodied ervaringen. Maar daarbij is ze ook feilloos in staat de dieper liggende kwesties en gedragspatronen te ontrafelen.

Ik ervoer haar begeleiding als een grote steun, ze is super betrokken. En ondanks dat er pijnlijke of confronterende dingen naar boven kunnen komen blijft het bij haar altijd licht en humorvol.

Voor iedereen die worstelt met kleinere of grotere issues waar je gevoelsmatig in vast blijft zitten, kan ik Antoinette van harte aanbevelen. Het is heel verhelderend, heel resultaatgericht en de begeleiding van Antoinette is hartverwarmend.

(Rutger – Ondernemer)